Amsterdam Tıp Fakültesine göre koronavirüste suçlu göçmenler

ABONE OL

Amsterdam Tıp Fakültesine göre kroonavisrüs konusunda göçmenler suçlu

Hollanda'da Başkent Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi Şefi Armand Girbes, koronavirüs konusunda yaptığı açıklamalarla büyük tepki çekti. Yoğun Bakım Şefi Girbes'e göre, Hollanda'nın 4 büyük kentindeki hastanelerde yatan koronavirüs hastalarının büyük çoğunluğu batılı olmayan göçmenler!!

Girbes'in araştırmasına göre; başta başket Amsterdam olmak üzere Rotterdam, Utrecht ve Lahey kentlerindeki hastanelerin yoğun bakım üntelerinde yatan koronavirüs hastaların büyük çoğunluğu batılı olmayan göçmenler.

Girbes, Argos adlı radyo programına yaptığı açıklamada, "Şu anda ağırlıklı olarak batılı olmayan geçmişe sahip hastalarımızın olması çarpıcı. Bu da onların Hollandaca dilini tamamen konuşmadıkları anlamına gelir" ifadelerini kullandı. 

Girbes, Hollanda'da yaşayan ama Hollandaca dilini iyi konuşmayan kişilerin, koronavirüs konusunda daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu gruplara ulaşmak için elimizden geleni ne kadar iyi yaptık?" sorusun sorarak farklı uyruktaki kişilerin ana dillerinde bilgilendirilmesi gerektiğini savunarak koronavirüs vaka patlamasında suçu batılı olmayan göçmenlere atması dikkat çekti.

Hollandalı uzmana göre, batılı olmayan göçmenlerin çoğunlukla geniş ailelerde yaşaması da, hastalığın artmasında önemli bir etken.