Aşırı sağcı Geert Wilders: "Yoğun bakım üniteleri Muhammed veya Fatmalar tarafından meşgul ediliyor"

ABONE OL

Aşırı sağcı Geert Wilders: “Yoğun bakım üniteleri Muhammed veya Fatmalar tarafından meşgul ediliyor”

HOLLANDA’da Müslüman ve göçmen karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Başkent Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi Toğun Bakım Ünitesi Başkanı Armand Girbes’in açıklamaları sonrasında Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “"Yoğun bakım servisleri esas olarak bizim dilimizi konuşmayan ve kurallara uymayan Muhammed veya Fatma tarafından meşgul edildiği için Henk ve Ingrid'in kanser, kalp yetmezliği veya diğer hastalıklarla ilgili tedavileri yeniden erteleniyor mu?" ifadelerini kullanarak Hollanda hükümetine "Bu doğru mu?" sorusunu sordu. 

Aşırı sağcı lidere göre, batılı olmayan göçmenlerin yoğun bakım servislerini meşgul etmesi nedeniyle Hollandalılar yeterince sağlık hizmeti alamıyor.

Aşırı sağcı parti liderinin paylaşımı bir çok siyasiden tepki çekereken İşçi Partisi (PvdA) lideri Lodewijk Ascher, Wilders'i, yoğun bakım hastaları üzerinden ayrımcılığı körüklemekle suçlayarak, ifadelerini "ırkçı saçmalık" diye değerlendirdi.

Dörtlü koalisyon hükümet ortaklarında Hristiyan Demokrat Partisi (CDA), Wilders'in sözlerinin üzücü olduğunu ve bunun gençlerin geleceğine yardımcı olmayacağını bildirdi.

Koalisyon ortağı Demokratlar66 Partisi (D66) lideri Rob Jetten de, Twitter hesabından Wilders'e, mahallelerde ve dini kurumlarda daha fazla kişiye ulaşmak için ne gibi çözüm önerileri bulunduğunu sordu.
Muhalefetteki Sosyalist Parti, "Irkçılık, Covid-19 için bir tedavi yöntemi değildir" derken, Yeşil Sol Parti (GL) de Wilders'in sözlerini "mide bulandırıcı" olarak değerlendirdi.