Biyografi kitabında İslam'ı, Hollandalı Türkleri ve başörtüsünü hedef aldı

ABONE OL

Biyografi kitabında İslam'ı, Hollandalı Türkleri ve başörtüsünü hedef aldı

Hollanda'da iç mimar, sunucu ve medya kişiliği ile ün yapan Martien Meiland'ın eşi Erica Meiland, kaleme aldığı "Erica, Meilandjes'in arkasındaki motor" ( Erica, de motor achter de Meilandjes) adlı biyografi kitabında İslam'ı, Hollandalı Türkleri ve başörtüsünü hedef alması bir çok kesimin tepkisini çekti. Ülkede katıldığı "Shownieuws" isimli televizyon programında kitabında kaleme aldınan tüm sözlerini savunan Meiland, burka giyenleri  "penguenler' olarak tanımladı. 

Kısa süre önce yayınlanan ve Jan Dijkgraaf tarafından kaleme alınan biyografi kitabında Müslümanlar ve Hollandalı Türkler hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Meiland, Hollandalı Türkler için "Hepsi Türkiye'ye para gönderen beleşçiler. Bunlara sınırların gerçekten kapatılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Meiland, kitabının bir bölümünde İslam hakkında, "terörizm" gibi "çok fazla sefalet" getirdiğini, aynı zamanda kadınaların ezilmesini ve sünnet gibi kiltürel şeyleri ve her türlü çılgın alışkanlığı getirdiğini söylüyor. Burka giyenleri ise "penguenler" olarak tanımlıyor. 

Erica Meiland'ın İslam ve başörtüsü hakkında yaptığı açıklamaları "kabul edilemez" olarak değerlendiren bir çok şirket, Meilend ailesi ile yaptıkları anlaşmaları iptal etme kararı aldı. Ülkenin önde gelen yatak markalarından biri olan Emma, annesi Erica Meiland'ın İslam hakkındaki açıklamaları nedeniyle Hollandalı realite yıldızı Maxime Meiland ile olan işbirliğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerimizi benimsemeyen biriyle çalışamayız" ifadelerini kullanarak sone erdirdiğini duyurdu. Hallmark kart şirketi de daha önce aynı nedenlerle Meiland ailesiyle birlikte çalışamayacağını açıklamıştı.