Hollanda'da 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Türk babanın temyiz duruşmasına eşi ve kızları katılmadı

ABONE OL

Hollanda'da 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Türk babanın temyiz duruşmasına tanık olarak dinlenmek istenen eşi ve kızları katılmadı

1992 yılında Hollanda'nın Zaandam kentinde 19 yaşındaki Hollandalı lise öğrencisi Milica van Doorn'u tecavüz ettikten sonra bıçaklayıp öldüren, 25 yıl sonra yapılan DNA testi sonrasında gözaltına alınan Kırşehirli 4 kız babası 50 yaşındaki Hüseyin A'nın temyiz duruşması Perşembe günü başkent Amsterdam'da gerçekleşti.

20 yıl hapis cezasına itirazın ele alındığı duruşmaya, tanık olarak davet edilen tecavüzcü ve katil babanın eşi ve kızlarının katılmaması başsavcı tarafından "utanılmalı" şeklinde değerlendirilerek büyük tepkiyle karşılandı.  

Katil Türk babanın avukatlığını yapan Gerald Roethof, Salı günü mahkeme heyetine tamyiz duruşmasına şahit olarak davet edilen babanın eşi ve iki kızının katılacağını sözünü vermesine rağmen duruşmaya gelmemelerini "özel işleri vardı, ben yanıldım" şeklinde değerlendirdi.

Başsavcı, anne ve iki kızının temyiz duruşmasına herşeyi bir kenara bırakıp gelmemelerini "anlaşılamaz"   bulduğunu belirterek "Onlar bu davayı yakından takip ediyorlar ve bu dava onların babalarını ve kadının kocasını ilgilendiriyor. Bu duruşmaya tanık olarak katılmamaları urtanç verici bir şey" ifadelerini kullandı. 

19 yaşındaki Hollandalı öğrenci Milica van Doorn, 7-8 Haziran 1992 gecesi Zaandam'da tecavüze uğradıktan sonra birçok bıçak darbesiyle öldürülmüştü. Genç kızın bedeni yarı çıplak vaziyette Kogerveld bölgesindeki bir kilisenin yakınındaki gölette bulunmuştu. Olay 2017 yılına kadar aydınlatılamadı. Daha sonra polis, genç kızın öldürüldüğü dönemde o bölgede ikamet eden 133 erkekten DNA örneği aldı. Hüseyin A. DNA örneği vermezken, izine erkek kardeşinin verdiği DNA'dan ulaşıldı.