Hollanda'da Dilan Yeşilgöz, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi

ABONE OL

Hollanda'da Dilan Yeşilgöz, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi

Hollanda'da geçici hükümet ortaklarından Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), milletvekillerinden Türk asıllı Dilan Yeşilgöz'ü, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı'na atadığını duyurdu. Yeşilgöz, Dışişleri Bakanı Stef Blok ile birlikte, geçici olarak görevini bırakan Ekonomi ve İklim Bakanı Bas van 't Wout'un görevini yürütecek.

Ekonomi Bakanlığı'nda Müsteşar olarak görev alacak olan 43 yaşındaki Dilan Yeşilgöz, iklim ve enerji konularından sorumlu olacak. 

1981 yılında Hollanda'dan siyasi sığınma talebinde bulunan babasının ardından 1984 yılında annesi ve kız kardeşiyle Hollanda'ya gelen Yeşilgöz, 2017 yılından itibaren milletvekilliğini yürütüyor.

1977 Ankara doğumlu olan Yeşilgöz, 15, 16 ve 17 Mart'ta yapılan genel seçimlerde partisinin aday listesinin 5'inci sırasında yer almıştı.

Hollanda'da daha önce 1998 yılında yapılan genel seçimlerde Temsilciler Meclisi'ne İşçi Partisi'nden (PvdA) girmeyi başaran Nebahat Albayrak, 2007-2010 döneminin 4.Balkenende kabinesinde  Adalet Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaparak bir ikke imza atmıştı.