Hollanda'dan getirdiği kabağın boyu 120 metreyi buldu

ABONE OL

Hollanda'dan getirdiği kabağın buyu 120 metreyi buldu

Hollanda'da geçirdiği trafik kazası sonrası Türkie'ye kesin dönüş yaparak, Balıkesir'e yerleşen Sağlam Ailesi, Hollanda'dan beraberlerinde getirdirip evlerinin bahçesine diktikleri kabak tohumunun şaşkınlığını yaşıyor. Sağlam ailesinin 3 ay önce ektiği kabak tomuları filiz vererek boyları 120 metreyi buldu.. 

Hollanda'dan hatıra için beraberlerinde getirdikleri kabak tohumlarının filizlenerek evlerinin dış çephesini sardığını söyleyen Şerafettin Sağlam,  şu anda evinde ve sokakta gelişen kabak filizin uzunluğunun dünyada ve Türkiye'de olmadığını,  bu kabak filizinin uzunluk olarak Guinness Rekorlar Kitabına girebileceğini iddia etti.

Şimdiye kadar yetiştirdiği kabakları mahallede bulunan komşularına ücretsiz olarak dağıtan Şerafettin ve eşi Hüsniye Sağlam, şuanda filizlerin üzerinde bulunan tüm kabakları Büyükşehir Belediyesinin işletmesinde bulunan Yaşlılar Huzurevine vereceğini belirterek, "Ben Altıeylül ilçesi Bağalan köyü muhtarı iken Balıkesir'e resmi dairelerde olan işlemler için gelirken trafik kazası geçirdim. Kaza sonrası yürüyemez hale düştüm ve 5- 6 ay yatakta kaldım ve bu süre içinde 5 ameliyat geçirdim. Ben de bu süre zarfında ne yapabilirim. Yeşillikten nasıl faydalanabilirim düşündüm. Kahvehaneden nasıl uzaklaşabilirim diye kendi kendime yorum yaptım. Hollanda'dan kabak tohumu getirttim ve bahçeme tohumları ektim. Balıkesir'e bu kabak tohumunu yaymak istiyorum. Şuanda mevsimi ve zamanı gelmediği halde 53 KG. kabak mahsulü aldım. Bu kabak dünyada ilk ve tek. Bu kabak uygun yetişme ortamında 150- 200 metre uzayabiliyor. İddia ediyorum ki bu uzunlukta ve verimli olan başka bir kabak türü yoktur" dedi.