Hollandalı gurbetçiler, Türkiye'deki yangınlara üzgün

ABONE OL

Hollandalı gurbetçiler, Türkiye'deki yangınlara üzgün

Yaz tatilinde Türkiye'yi tercih eden Hollandalı Türkler, ülkedeki orman yangınlarından bir hayli üzgün. Hollanda'nın önde gelen Türk kökenli gazetecileri arasında yer alan Şenol Ocaklı, ailesiyle birlikte gittiği Dalaman'da, son günlerde bölgedeki orman yangınlarından dolayı bir hayli üzüntülü olduklarını söyledi.

Bölgedeki orman yangınlarının söndürülmesi için ailece kendilerinin de uğraş ve çapa içinde olduklarını söyleyen Ocaklı, bölge halkı ile dayanışma içerinde olabilmek için Dalaman - Fethiye yol güzergahın belirli bölgelerine damacalar içinde sular bıraktılar.

"Bu bölgenin bu dönemde suya ihtiyacı var" diyen Ocaklı, "Üzülmemek elde mi? İnanın bu yangınlar tabiatı yok ediyor. Bu yangınlara seyirci kalmamız mümkün olamaz. Ormanlarda yanan canlılar ve küle dönen tabiat. İçim yanıyor, gözlerimden yaş dinmiyor. Bir taraftan yangın söndürme çalışmalarına destek olmaya çalışırken, diğer taraftan da yol kenarlarına damacalar içinde sular bırakıyorum. Bunu da kendi aracımla birlikte yapıyorum. Olur da belki biri veya birilerine lazım olabilir" ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.