Suudi Arabistan’dan gelen sıra dışı evlilik haberi kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. İddiaya göre 70 yaşındaki varlıklı bir Suudi erkek ile 20 yaşındaki genç kadın evlendi. Çiftin evliliğinin karşılıklı rızaya dayalı bir “aşk evliliği” olduğu belirtildi.
5 kilo altın ve lüks otomobil iddiası
Haberde yer alan bilgilere göre damadın, geleneksel “mehir” uygulaması kapsamında genç geline düğün hediyesi olarak lüks bir Rolls-Royce marka otomobil ve yaklaşık 5 kilogram altın verdiği öne sürüldü. Söz konusu hediyeler kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan detaylar arasında yer aldı.
“Sevgiyle evlendik” açıklaması
Yaş farkına rağmen genç gelinin evliliğin tamamen karşılıklı sevgi ve anlayışla gerçekleştiğini söylediği aktarıldı. Gelin, eşini sevdiğini ve evliliğin kendi isteğiyle yapıldığını ifade etti.
Sosyal medya ikiye bölündü
Olay dünya genelinde sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazı kullanıcılar evliliği “karşılıklı rıza ve kültürel gelenek” çerçevesinde değerlendirirken, bazıları ise çift arasındaki büyük yaş farkını sorgulayarak evliliğin gerçek nedenine ilişkin tartışmalar başlattı.
Uzmanlar ise farklı kültürlerde evlilik geleneklerinin değişiklik gösterebildiğine dikkat çekerken, özellikle yüksek yaş farkı bulunan evliliklerin her zaman kamuoyunda tartışma yarattığını belirtiyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: