Hollanda'da Halal Compass ve TSE Global’den Helal Belgelendirmede Güç Birliği
Helal belgelendirme alanında uluslararası güveni artıracak önemli bir iş birliği anlaşması imzalandı. Hollanda Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı Halal Compass ile uluslararası uygunluk değerlendirme kuruluşu TSE Global, helal belgelendirme süreçlerinde kalite, güven ve karşılıklı tanınırlığı güçlendirmek için stratejik ortaklığa gitti.
İş birliği kapsamında, OIC/SMIIC helal standartları çerçevesinde denetim, belgelendirme, uzman eğitimi ve bilgi paylaşımı faaliyetleri yürütülecek. Bu sayede, helal uygunluk değerlendirmesinde uluslararası düzeyde güvenilirlik ve standart birliği hedefleniyor.
TSE Global’in Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) akreditasyonuna sahip olması, süreçlerin uluslararası kabulünü güçlendiriyor.
Taraflar, bu ortaklığın sadece kurumsal bir mutabakat değil, küresel helal pazarında şeffaflık, güven ve sürdürülebilir kaliteyi esas alan ortak bir vizyonun başlangıcı olduğunu vurguladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: