Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'deki projeye destek

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'deki projeye destek
29 Mayıs 2021 - 15:06

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'deki projeye destek

Türkiye'deki Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), sığınmacıların akıl ve ruh sağlığına yönelik farkındalık çalışması yağacağını duyurdu. Bu çalışma ile 2 milyondan fazla broşür ve yayınlar ile bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi.

Türkiye'de göç alanında en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan SGDDi Türkiye'de yaşayan 4 milyona yakın sığınmacının akıl ve ruh sağlığıyla ilgili verilen hizmetler konusunda farkındalıklarını artırmak, bu alanda hizmet veren kuruluşlara destek olmak için Hollanda Dışişleri Bakanlığının desteğiyle bir proje başlattı. Proje kapsamında ilk önce ihtiyaç analizi yapılacak, ardından sığınmacıların bu konudaki farkındalığını artırmak için dört dilde 2 milyondan fazla broşür hazırlanacak.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle "Türkiye'de Yaşayan Mültecilerin Akıl-Ruh Sağlığı ve Psiko-Sosyal Destek Farkındalığını Arttırma Projesi" SGDD-ASAM tarafından yürütülecek. Proje kapsamında başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 8 kentte, bine yakın kişiyle anket gerçekleştirilerek ihtiyaç analizi yapılacak. Çalışmanın sonuçlarına göre, başta Arapça olmak üzere dört dilde 2 milyondan fazla broşür hazırlanacak. Broşürler ile sığınmacılara 'akıl-ruh sağlığı ve psiko-sosyal destek nedir, depresyon nedir, yüksek anksiyete ile nasıl başa çıkılır, Covid-19 salgının akıl sağlığına etkileri nelerdir, akıl-ruh sağlığının korunması için hangi kurumlara başvurulur' gibi pek çok konuda bilgilendirme yapılacak.

Ayrıca konularla ilgili hazırlanacak tematik video ve programlar, SGDD-ASAM'a ait Migrant TV üzerinden yayınlanacak. Temel amacı akıl ve ruh sağlığı için psiko-sosyal desteklerin farkındalığını artırmak olan projede, sığınmacılara ve bu alanda hizmet veren kurumlara yönelik seminer, çalıştay ve paneller de düzenlenecek.

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum