Hollanda’da Buzlanma Nedeniyle Onlarca Küçük Trafik Kazası
Hollanda genelinde etkili olan buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde onlarca trafik kazası meydana geldi. Rijkswaterstaat, kazaların büyük bölümünün otoyollar yerine il ve belediyelerin sorumluluğundaki yerel yollarda yaşandığını açıkladı.
Kazalara ilişkin kapsamlı bir tablo bulunmadığı belirtiliyor. Bunun nedeni, yolların yalnızca Rijkswaterstaat tarafından değil; eyaletler, belediyeler ve su idareleri tarafından da yönetilmesi. Bölgesel yayın organları ve yerel gazetecilerin aktardıklarına göre kazaların çoğunda maddi hasar oluştu, bazı kazalarda ise hafif yaralanmalar yaşandı.
Yetkililer, uzun süreli trafik sıkışıklıklarına yol açan büyük kazaların yaşanmadığını vurguluyor. Bunun nedenleri arasında sürücülerin hava koşullarına uyum sağlaması gösteriliyor. Rijkswaterstaat ve ANWB’ye göre sabah saatlerindeki trafik yoğunluğu normal günlere kıyasla daha fazlaydı.
Kuzey ve doğu bölgelerinde yoğunluk
Kazalar ağırlıklı olarak ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde görüldü. Lemmer yakınlarında iki araç yoldan çıktı; Omrop Fryslân’a göre kazada yaralanan olmadı. Oldeberkoop’ta ise N351 karayolunda iki otomobil çarpıştı.
Zeewolde’de sabah erken saatlerde bir tuzlama kamyonu yoldan çıkarak saat 05.00 sularında yan yattı. Rutten’de iki araç hendeklere savrulurken, Groningen’de Alteveer yakınlarındaki N366 yolunda bir araç bariyerlere çarptı. Aynı noktada başka bir sürücü de kazaya karıştı.
Araçlar hendeklere ve ağaçlara çarptı
Overijssel eyaletinde de birçok kaza kaydedildi. Hardenberg yakınlarındaki N34 yolunda bir otomobil hendekte ters döndü, sürücü kazayı yara almadan atlattı. Raalte’de N348 yolunda iki aracın çarpışması sonucu yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.
Giethoorn’da tek taraflı bir kazada bir anne yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Araçta bulunan küçük çocuğun durumuna ilişkin bilgi paylaşılmadı. Gelderland’daki Buren’de bir otomobil kanala düşerken, sürücü kazadan yara almadan kurtuldu. Voorthuizen’de bir sürücü, virajda kayarak ağaca çarptı ve hastaneye kaldırıldı. Groenlo’da ise bir araç yol kenarına savruldu.
Omroep West, Aarlanderveen, Maasdijk, Moerkapelle ve Oegstgeest’te de çok sayıda kayma ve küçük çaplı kazanın yaşandığını bildirdi.
Sarı alarm devam ediyor
Rijkswaterstaat, buzlanmayla mücadele kapsamında bugün yaklaşık 5,6 milyon kilo tuz kullanıldığını açıkladı. Gelderland eyaleti yetkilileri, tuzlama ekiplerinin dün akşam saat 20.00’den bu sabah 11.00’e kadar yolları açık tutmak için yoğun şekilde çalıştığını belirtti.
KNMI verilerine göre Groningen, Friesland ve Drenthe eyaletlerinde buzlanma riski nedeniyle yarın öğleden sonraya kadar “sarı alarm” (code geel) yürürlükte. Ülkenin diğer bölgelerinde ise uyarı kaldırıldı. Sabah saatlerinde uyarı, Zeeland hariç tüm Hollanda için geçerliydi.
Yorumlar
Kalan Karakter: