Hollanda Kralı Willem Alexander, Müslüman ve Müsevi temsilcilerini kabul etti
Hollanda Kralı Willem-Alexander ile eşi Kraliçe Máxima, İsrail ve Filistin Toprakları'nda yaşananlarla ilgili endişeleri ülkede hizmet veren Müslüman ve Müsevi temsilcilerinden dinledi. Huis ten Bosch Sarayı'nda Pazartesi akşamı gerçekleşen kabul sonrası, Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamada, görüşmenin verimli geçtiği belirtildi.
Sohbet otamında geçen kabulde Ortadoğu'da yaşanan olayların Hollanda halkının hayatına etkisi ele alındı. Davete katılanlar, diğer konuların yanı sıra, herkesin duygularına saygı göstererek Hollanda'da karşılıklı anlayışın nasıl güçlendirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.
Kabul sonrası açıklama yapan Kral Willem Alexander ve Kraliçe Maxima, açıklamlarında "Hollanda'dakilerle Gazze ve İsrail'deki korkunç durum hakkında konuştuk. İnsanlığın tarifsiz acılarından duydukları üzüntüyü, toplumdaki tepkilerden korktuklarını ve güvensizlik duygularını bizlerle paylaştılar. Birbirimizi anlama ve saygı duyma umudunu ve bunun gerektirdiği ısrarcı çabaları da konuştuk. Bu zor zamanlarda onların yanındayız ve herkes için güvenli ve huzurlu bir toplum için onların yanındayız." ifadelerini kullandılar.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: