Hollanda’da yapılan bir veri analizine göre, Lahey (Den Haag) bisikletliler için ülkenin en tehlikeli şehri olarak öne çıktı. De Volkskrant gazetesinin, Hollanda karayolları kurumu Rijkswaterstaat verilerine dayandırdığı araştırmaya göre, 2020’den bu yana en fazla yaralanmalı bisiklet kazası Den Haag’da kaydedildi. Nüfus oranına göre yapılan düzeltmede de kent üst sıralarda yer aldı.
Veri analizine göre kent merkezindeki bazı büyük kavşaklar çok riskli. Bunlardan biri olan Spui çevresinde, farklı ulaşım türlerinin aynı alanı paylaşmasının belirsizlik yarattığı belirtiliyor.
Spuiplein’deki sabit metal bariyerlerin (poller) de kazalara neden olduğunu savunan trafik uzmanları, birçok kazanın bisikletlilerin bu direklere ya da kaçınmaya çalışırken yayalara çarpması sonucu meydana geldiğini söylüyor.
Bisikletliler Birliği’ne göre çözüm, trafik akışlarının ayrıştırılması ve bisiklet öncelikli sokaklarda azami hızın saatte 30 kilometreye düşürülmesi.
Belediye, kentte bisiklet güvenliğini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü vurgulasa da, değişimlerin kısa vadede tamamlanmasının mümkün olmadığına dikkat çekiliyor.
Araştırmaya göre sorun yalnızca Den Haag’la sınırlı değil. Güney Hollanda (Zuid-Holland) eyaleti, hem toplam kaza sayısında hem de nüfusa oranla uzun süredir ülkenin en riskli bölgesi konumunda. Leiden, Delft, Westland ve Zoetermeer’de de son yıllarda çok sayıda bisikletli kazalarda yaralandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: