Yavuz Nufel

Yavuz Nufel

Yazmasam olamaz!

Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek mi?

18 Şubat 2022 - 13:28

Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek mi?

Olay şu an için beş bilinmeyenli denklem gibi ama bildiğimiz gördüğümüz, tahmin ettiğimiz kadarı ile çözmeye çalışalım. Biz çözemedik diyelim adalet son sözü söyler.
Herkes birbirine soruyor, tam olarak “sınırı aşan hareketler” ne demek. Herkes kafasına göre yorum yapıyor. Sonrada yaptığı yoruma destek arıyor. Kimi cinsel taciz, diyor, kimi kendi başına buyruk hareket ettiği içindir diyor.

Ağzı olan konuşuyor da VOLT kurmayları ortaya attıkları iddialarına henüz detaylı bir açıklama yapmıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerde VOLT Partisi Hollanda Temsilciler Meclisine 3 milletvekili gönderdi.

2.sıradan aday olan Nilüfer Gündoğan, partisi hiç milletvekili çıkaramamış olsa bile aldığı 40 küsür bin tercihli oy ile meclise girecekti.

Nilüfer Gündoğan ile şahsi tanışıklığım yok, seçim döneminde basında çıkan haberlerden ve mecliste yaptığı konuşmalardan tanıyorum.

Bu olayın asıl nedeninin farklı olduğunu sanıyorum. Parti Lideri olabilir, VOLT’un başkanı olabilir gibi korkulardan dolayı sudan sebeplerle hakkında soruşturma başlatıldığını düşünüyorum. Çünkü ne de olsa Adı Nilüfer, soyadı Gündoğan yani Türk asıllı!…

Soruşturma başlatanlar sessizliğini korurken Nilüfer Gündoğan twitter ve instagram hesabından bir açıklama yaptı.

Özetle, direnişçi bir yapıya sahip olduğunu, gerek tehdit edenler ile ve gerekse kendisi hakkında tacizci suçlaması yapanlarla mücadele edeceğini belirtti.

Bu olay VOLT Partisine pahalıya mal olacak gibi, çünkü görünen o ki Nilüfer Gündoğan, susup bir kenarda bekleyecek, babaları / dedeleri gibi “ Ja… Ja” diyecek biri değil.

Hukukun, adaletin ve insan haklarının en üst düzeyde olduğu Hollanda’da haklı haksız en kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Hollanda’nın en ünlü avukatlarından Geert-Jan Knoops, Nilüfer Gündoğan’ın bu beş bilinmezli denklemini çözecek bir isim .

Gerek VOLT’un açıklaması gerekse medyada yer alan haberlerde nedense biri çıkıpta “ Yahu nedir bu sınırı aşan hareketler” demiyor.

Yazmasam / sormasam olmaz, yazıyor ve soruyorum: Bu bir linç girişimi değilse nedir bu sınırı aşan hareketler?

Foto: Nilüfer Gündoğan sosyal medya hesabından

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum